Eigen produktie

Dampack heeft haar eigen productielocatie in Duitsland waar diverse materialen zoals PS, PP, APET (RPET) PLA en PVC verwerkt worden.
Met een machinepark van ruim 18 thermovormmachines zijn wij in staat om snel, accuraat en flexibel te produceren. Tevens kunnen wij de produkten voorzien van een bedrukking of etiket wat wij in eigen huis verzorgen. Naast thermovormen, produceren wij tevens in spuitgietkwaliteit waarbij bedrukken en InMould Label tot de mogelijkheden behoort. Voor meer informatie, bel ons!

Uniek assortiment

Dampack heeft een uniek enorm assortiment waarbij het merendeel van de artikelen uit voorraad geleverd worden.
Hierdoor zijn wij in staat snel uw complete verpakkingsbehoefte volledig en Just-In-Time te leveren.

Of u nu op zoek bent naar een verpakking voor de Take-Away markt of u wilt een industriële verpakking voor op uw afvullijn, Dampack is uw juiste partner.

Voor meer informatie, bel ons!

Innovatief en MVO

Stilstaan is achteruit gaan. Dat beseffen wij als geen ander. Hierdoor zijn wij ook gedreven om constant te zoeken naar verbeteringen.
Binnen ons bestaande assortiment zijn veel uitbreidingsmogelijkheden te vinden en dagelijks zijn wij bezig met nieuwe Custom-made items. Vaak ontstaan de ideeën door samen met de klant te anticiperen op de verpakkingsvraagstukken die we tegenkomen in de markt. Eén van de bekendste innovaties, is de BeeMagic Tray waarmee we in 2014 de Gouden Noot innovatiewedstrijd gewonnen hebben.

Kennis

Een zeer belangrijk onderdeel waarmee wij ons onderscheiden is de hoeveelheid aan kennis waarover onze medewerkers beschikken.
Natuurlijk zijn prijs, kwaliteit en continuiteit van groot belang maar u kunt pas een juiste keuze maken wanneer u alle voors en tegens tegen elkaar afgewogen heeft.

Onze accountmanagers vertellen u graag de mogelijkheden.


Voor meer informatie, bel ons!

Waarom? Dampack International

Dampack International BV is een gerenommeerde leverancier van kunststof verpakkingen in Europa. Dit familiebedrijf met een ervaring van meer dan 35 jaar kenschetst zich als een all-round verpakkingsspecialist op het gebied van dunwandige verpakkingen voor de foodsector. Door een enthousiast team worden de afnemers snel en accuraat terzijde gestaan in de dagelijkse problematiek van onze verpakkingswereld.

In het assortiment treft u naast het standaardprogramma een reeks exclusieve produkten aan. Dit programma is ontstaan door samen met de klant te anticiperen op de specifieke vragen van de consument.

Met enkele vooraanstaande Europese fabrikanten is een unieke samenwerking ontstaan, waaruit een gecombineerde know-how heeft geleid tot een optimaal leveringsprogramma. Deze bedrijven zijn alle iso-gecertificeerd en werken volgens de HACCP-richtlijnen. Dampack International BV heeft middels een uitgebreid investeringsplan deelgenomen in het produktieproces van diverse disposables. Een reeks matrijzen in eigen beheer, ondergebracht bij vakkundige en betrouwbare fabrikanten, geeft onze klanten terecht het gevoel van zekerheid omtrent prijs, levertijd en prestatie.

BeeMagicTray

De consument vraagt steeds meer om een milieuvriendelijke oplossing. Dampack International is er in geslaagd om een nieuwe gepatenteerde innovatieve tray te ontwikkelen welke voldoet aan de verpakkingsrichtlijnen van het E.F.S.A. [ European Food Safety Authority]

Bij onze BeeMagicTray voor MAP [Modified Atmosphere Packaging] verpakkingen wordt geen gebruik meer gemaakt van de traditionele absorbers, waardoor wij in staat zijn om een DOC [declaration of compliance] verklaring af te geven van onze BeeMagicTray. De BeeMagicTray werkt met een mono geperforeerde film welk geplaatst is boven de capillaire honingraat structuur bodem. Deze structuur bodem heeft de grootste efficiency voor opname van vocht. De geperforeerde film zorgt voor minder vochtverlies doordat er geen absorptiematerialen worden gebruikt die een zuigeffect hebben op het verpakte product. Dankzij de geperforeerde film komt het gasmengsel ook direct in contact met de onderzijde van bijvoorbeeld het verpakte product. Hierdoor is tevens de gasverdeling optimaal, wat de bacteriegroei remt en een positieve invloed heeft op de houdbaarheid en wat resulteert in een aanzienlijk beter kiemgetal op vervaldag. Tevens is er minder pigmentatie van het verpakte product. Door de geperforeerde draagfilm is er ook geen afdruk van de bodemstructuur zichtbaar in het verpakte product. Het verpakte product wordt gescheiden van zijn vocht met als gevolg minder verzuring. Het complete concept is 100% mono waardoor dit geheel recyclebaar is in tegenstelling tot de schaal met absorber welke men afzonderlijk dient te scheiden.