Duurzaam. Dampack. Doen

De tijd dat we ondoordacht met kunststof en plastic verpakkingen omgaan, ligt inmiddels al ver achter ons.
Al jaren streven wij ernaar innovatief, competitief, service-gericht maar zeker ook duurzaam onze producten onder de aandacht te brengen.
Het kan echter soms best lastig zijn om te bepalen wat nu daadwerkelijk duurzaam is. Er komen steeds meer verschillende materialen op de markt die schijnbaar duurzaam zijn maar dat zeker niet zijn.
Zo zijn biologisch afbreekbare verpakkingen of composteerbare verpakkingen zeker niet duurzamer dan kunststof verpakkingen wanneer je bijvoorbeeld de uitstoot van CO2 in de gehele keten meeneemt. Daarbij zijn dit soort materialen vaak niet recyclebaar.

 

Dampack gelooft dat het antwoord voor nu en voor de toekomst ligt in een verdere optimalisatie van recycling. De materialen die wij gebruiken om onze verpakkingen te maken, bestaan voor een groot gedeelte reeds uit recycled materiaal. Bovendien is en blijft dit materiaal 100% recyclebaar.
Gedurende de laatste jaren hebben we al veel artikelen omgezet naar het materiaal r-PET (recycled APET).

 

Maar daarmee zijn we er nog niet. Ook denken wij zeer bewust na over het design van de verschillende verpakkingen. Of kunnen we ergens gewicht besparen waarbij de toepassing van de verpakking niet aangetast wordt? 
Hierbij adviseren wij onze relaties en collega’s over hoe om te gaan met verpakkingen en welke materialen voor welke toepassing het meest geschikt zijn.
Gelukkig realiseert iedere schakel in de keten inmiddels dat wij deze uitdaging niet alleen aankunnen maar dat samenwerking en kennis delen hierbij cruciaal is.
Circulaire invulling van het gehele proces is hierbij van onschatbare waarde.

 

De magische woorden zijn dan ook reduce, reuse, rethink, recycle, renew!

 

Dampack is aangesloten bij de Nederlandse Rubber en Kunststoffen
http://www.rethinkplastics.nl/wp-content/uploads/2018/01/I_NRK17002-01_flyer_routekaart_A5-v7.pdf

 

Wilt u meer over dit onderwerp te weten komen en hoe uw verpakking hierop aan kan sluiten dan willen wij u graag hierover informeren.

 

Dit is waar Dampack voor staat en dit is wat Dampack doet!