BeeMagicTray

Milieuvriendelijke oplossing

De consument vraagt steeds meer om een milieuvriendelijke oplossing.

Dampack International BV is er in geslaagd om een nieuwe gepatenteerde innovatieve tray te ontwikkelen welke voldoet aan de verpakkingsrichtlijnen van het E.F.S.A. (European Food Safety Authority)

BeeMagicTray

Bij onze BeeMagicTray voor MAP (Modified Atmosphere Packaging) verpakkingen wordt geen gebruik gemaakt van de traditionele absorbers, waardoor wij in staat zijn om een DOC (Declaration of Compliance) verklaring af te geven van onze BeeMagicTray.

De BeeMagicTray werkt met een mono geperforeerde film welke geplaatst is boven de capilaire honingraat structuur bodem. Deze structuur bodem heeft de grootste efficiency voor opname van vocht. De geperforeerde film zorgt voor minder vochtverlies doordat er geen absorptiematerialen worden gebruikt die een zuigeffect hebben op het verpakte product. Hierdoor is tevens de gasverdeling optimaal, wat de bacteriegroei remt en een positieve invloed heeft op de houdbaarheid en wat resulteert in een aanzienlijk beter kiemgetal op vervaldag.

Tevens is er minder pigmentatie van het verpakte product. Door de geperforeerde draagfilm is er ook geen afdruk van de bodemstructuur zichtbaar in het verpakte product. Het verpakte product wordt gescheiden van zijn vocht met als gevolg minder verzuring.

Het complete concept is 100% mono waardoor dit geheel recyclebaar is in tegenstelling tot de schaal met absorber welke men afzonderlijk dient te scheiden.